Aan welke eisen moet mijn internetverbinding voldoen?

Je bent hier:

Aan welke eisen moet mijn internetverbinding voldoen?

De onderstaande zaken zijn nodig voor een goed functionerende verbinding van uw Maxem. Schrik niet van de vaktaal, dit zijn normale netwerk eisen. Bij bedrijfsnetwerken wil er wel eens een van deze instellingen geblokkeerd zijn.

• Maxem moet een adres krijgen via DHCP.
  • Maxem moet geen IP krijgen in de range 192.168.25.1/24.
  • Voor nieuwe Maxem’s met serienummer MX5-1-H-000xxx moet de IP ranges niet vallen tussen 10.40.0.0/16 en 10.41.0.0/16.
  • Voor oudere Maxems met serial MX4-1-H-000xxx moet de IP ranges niet vallen tussen 10.50.0.0/16 of 10.51.0.0/16.
  • In het geval van een firewall op uitgaand verkeer moeten poorten 53, 80, 123, 443, 1192 t/m 1200 en 9090 open staan.
  • Router of modem moet MTU = 1500 ondersteunen.
  • Firewall mag geen DNS rebind protection bevatten.

Let op: Het is belangrijk om te vermelden dat bepaalde apparaten die verbonden zijn aan het thuisnetwerk (zoals die van het merk Sonos) de internetverbinding kunnen  blokkeren met Maxem.

Toelichting op de eisen: Maxem heeft een separate poort waarop met een eigen DHCP-server IP adressen worden uitgedeeld aan laadstations in deze range 192.168.25.1/24. Als het IP adres dat de Maxem krijgt van de netwerkrouter in deze range ligt ontstaat een conflict en verbindt de Maxem niet. De DHCP server van de Maxem beinvloedt uw netwerk niet, aangezien deze met een andere poort wordt verbonden aan uw netwerk. Gebruik van overig genoemde ranges kunnen tot conflicten leiden met het VPN waar de Maxem deel van uit maakt. Dit zal ertoe leiden dat Maxem geen verbinding kan maken.