Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 5?

Je bent hier:

Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 5

Indien u problemen ondervindt met uw internetverbinding is het handig om naar de LED lampjes te kijken van uw Maxem 5. Ieder LED lampje geeft specifieke aanwijzingen over de aard van het probleem. Met betrekking tot het internet zijn er twee belangrijk LED lampjes:

Led 2 (de wereldbol) geeft aan of er een werkende lokale internetverbinding is.

Led 3 (de cloud) geeft aan of Maxem een goede dataverbinding kan maken met de Maxem server.

Bekijk nu welke kleuren LED 2 en LED 3 branden om uw vervolgactie te bepalen:

Een rood LED lampje betekent dat Maxem niet goed is verbonden aan het netwerk. Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen:

1. Controleer of uw internetkabel vast zit in de Maxem poort gemarkeerd met LAN. Let op: er is een andere port gemarkeerd met ETH, deze is het niet.
  2. Controleer of alle kabels naar uw router goed zijn aangesloten.
  3. Veranderd er niets na het uitvoeren van deze tests, stuur ons een email via het onderstaande formulier.

Een geel LED Lampje betekent dat Maxem geen verbinding kan maken met het internet, maar wel met uw eigen netwerk. Volg de onderstaande stappen om dit op te lossen:

1. Voer een reset uit van uw internet modem of router door de voedingskabel er 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te steken.
  2. Controleer of de kabel die u in de Maxem LAN-poort steekt echt een werkende internet verbinding heeft. Dat controleert u door de internetkabel uit de LAN-poort van Maxem te halen en in een laptop te steken. Zet de WiFi-ontvangst van uw laptop uit en ga naar een webpagina die u recentelijk niet heeft geopend.
    • Opent de website niet, dan is er iets mis met het internetnetwerk bij u thuis. Dit ligt buiten onze invloedssfeer en wij kunnen geen ondersteuning bieden voor het oplossen van internetproblemen.
    • Opent de website wel, dan kan het zijn dat uw router of modem geen goede connectie kan maken met Maxem. Ga naar de volgende stap om dit op te lossen.
  3. Verbreek de verbinding van alle mogelijke apparaten met uw router of modem. U neemt deze stap omdat bepaalde apparaten die verbonden zijn aan het thuisnetwerk (zoals die van het merk Sonos) de internetverbinding voor Maxem kunnen blokkeren. Het is dus belangrijk om deze stap helemaal te volgen.
    • Dit doet u door de internet kabels die zijn aangesloten met uw router of modem eruit te trekken en het wifinetwerk van andere apparaten uit te zetten.
    • Haal de voedingskabel uit uw modem of router, wacht 1 minuut en steek de kabel er weer in het stopcontact.
    • Verbindt Maxem nu direct met uw router of Modem door een internetkabel met de LAN-poort te verbinden in uw Maxem.
    • Controleer of Maxem nu wel een werkende interverbinding heeft met uw router of Modem. Als het led 2 (wereldbol) nu groen is, ligt het aan beperkingen in uw router in combinatie met alle andere aangesloten apparaten.

en  Een groen led lampje boven de ‘wereldbol’ en een rood led lampje boven de ‘cloud’ betekend dat er een werkende internetverbinding maar dat er geen verbinding gemaakt kan worden met de Maxem server door een probleem in uw netwerk.

en   Een groen led lampje boven de ‘wereldbol’ en een geel led lampje boven de ‘cloud’ betekend dat er is iets mis is met de Maxem server.

• Stuur een mail via het onderstaande email formulier