Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 4?

Je bent hier:

Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 4?

1. Voer tweemaal een reset uit:
    1. Eerst van uw internet modem of router door de voedingskabel er 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te steken.
    2. Daarna als de internet router helemaal is opgestart (na ongeveer 1 minuut) een reset van Maxem door de voedingskabel er 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te steken.
  1. Controleer of uw internetkabel vast zit in de poort gemarkeerd met LAN. Let op: er is een andere port gemarkeerd met ETH, deze is het niet.

1. Controleer of de kabel die u in de Maxem LAN-poort steekt echt een werkende internet verbinding heeft. Dat controleert u door de internetkabel uit de LAN-poort van Maxem te halen en in een laptop te steken. Zet de WiFi-ontvangst van uw laptop uit en ga naar een webpagina die u recentelijk niet heeft geopend.
    • Opent de website niet, dan is er iets mis met het internetnetwerk bij u thuis. Dit ligt buiten onze invloedssfeer en wij kunnen geen ondersteuning bieden voor het oplossen van internetproblemen.
    • Opent de website wel, dan kan het zijn dat uw router of modem geen goede connectie kan maken met Maxem. Ga naar de volgende stap om dit op te lossen.
  1. Verbreek de verbinding van alle mogelijke apparaten met uw router of modem. Let op: het is belangrijk om te vermelden dat bepaalde apparaten die verbonden zijn aan het thuisnetwerk (zoals die van het merk Sonos) de internetverbinding kunnen blokkeren met Maxem. Het is dus belangrijk om deze stap helemaal te volgen.
    • Dit doet u door de internet kabels die zijn aangesloten met uw router of modem eruit te trekken en het wifinetwerk van andere apparaten uit te zetten.
    • Haal de voedingskabel uit uw modem of router, wacht 1 minuut en steek de kabel er weer in het stopcontact.
    • Verbindt Maxem nu met uw router of Modem door de internetkabel met de LAN-poort te verbinden in uw Maxem.
    • Controleer of Maxem nu wel een werkende interverbinding heeft met uw router of Modem.

Wat is de uitkomst?

• Ziet u metingen in MyMaxem of de Maxem App, dan werkt Maxem naar behoren.
  • Ziet u nog steeds geen metingen dan kan het zijn dat de internetinstellingen van uw modem of router de verbinding met Maxem tegen houdt. Bekijk het FAQ-item “wat heeft Maxem nodig voor communicatie met de Maxem server?”