Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 3?

Je bent hier:

Hoe kan ik de internetverbinding herstellen van een Maxem 3?

1. Voer een reset van uw internet modem of router uit door de voedingskabel er 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te steken.
  1. Voer nadat de internet router helemaal is opgestart (na ongeveer 1 minuut) een reset van Maxem uit door de voedingskabel er 10 seconden uit het stopcontact te halen en daarna weer terug te steken.
  1. Controleer of uw internetkabel vast zit in de poort gemarkeerd met netwerkpoort 1, zoals te zien op de onderstaande foto.

1. Controleer of de kabel die vast zit in internetpoort 1 ook daadwerkelijk internet heeft: haal de internetkabel uit de netwerkpoort 1 van Maxem en steek deze in een laptop. Zet de WiFi-ontvangst van uw laptop uit en ga naar een webpagina die u recentelijk niet heeft geopend.
    • Opent de website niet, dan is er iets mis met het internetnetwerk bij u thuis. Dit ligt buiten onze invloedssfeer en wij kunnen geen ondersteuning bieden voor het oplossen van internetproblemen.
    • Opent de website wel, dan kan het zijn dat uw router of modem geen goede connectie kan maken met Maxem. Ga naar de volgende stap om dit op te lossen.
  1. Verbreek de verbinding van alle mogelijke apparaten met uw router of modem om te kijken of andere apparaten de netwerk met Maxem blokkeert.
    • Dit doet u door de internet kabels die zijn aangesloten met uw router of modem eruit te trekken en het wifinetwerk van andere apparaten uit te zetten.
    • Haal de voedingskabel uit uw modem of router, wacht 1 minuut en steek de kabel er weer in het stopcontact.
    • Verbindt Maxem nu met uw router of Modem door de internetkabel met de netwerkpoort 1 te verbinden in uw Maxem.

Wat is de uitkomst van deze test?

1. Ziet u metingen in MyMaxem of de Maxem App, dan werkt Maxem naar behoren.
  2. Ziet u nog steeds geen metingen dan kan het zijn dat de internetinstellingen van uw modem of router de verbinding met Maxem tegen houdt. Bekijk het FAQ-item “wat heeft Maxem nodig voor communicatie met de Maxem server?” en stuur ons een email met uw Maxem serienummer en de uitkomst van de stappen die u heeft gevolgd.